Sunday, January 16, 2011

Here we go!!!

Who: Mari og Siri.
Where: Central America and South America
How long: 4 maaneder og 2 uker.
Misson: Survive.

Okei, vi har begynt. Vi snakker 4 mnd og 2 uker paa reisefot i mellom og soer-Amerika. Vi er naa snart ferdig med Cuba. Noe som har vaert en veldig spesiell opplevelse.
Vi reiste fra Oslo til Paris, for saa en 10 timers tur over dammen til Cuba. Siris bagasje ble ikke med hele veien, vi vet enda ikke hvor den er eller naar den kommer fram. Mest sannsynlig er den fortsatt i Paris sammen med veldig mange andre bagasjer. Siri er en survivor og takler dette paa en fantastisk maate.

Den foerste uken var vi sammen med 12 andre turister fra Canada, Danmark, USA og Irland, og sammen reiste vi gjennom vestdelen av Cuba Island. Vi hadde en fantastisk guide, Anabel og en veldig karismatisk sjaafoer, Fernando. Fernando kunne alle sangene til Celine Dion, Abba og Shania Twain, og han sang paa disse stadig vekk.

Vi fikk sett flere "ikke-turist"steder, som kaffeplantasje langt oppe paa et fjell, utkiksposter og lignende, og saa var vi innom de mer turistiske stedene som en rom-fabrikk og en sigar-fabrikk. Vi var ogsaa innom en tobakkplantasje, noe som var veldig kult! -Og hvis noen av dere tenker at sigarer er dyrt, dere tar feil. Det er en sinnsykt stor jobb aa lage en sigar, saa det er verdt det! Vi smakte ogsaa paa en sigar, og det var en interessant opplevelse...

Lunsj og middag spises ute paa restauranter, til varierende pris og kvalitet. Ingen av oss har blitt syke enda, og det er bra!

Cuba er ganske fascinerende; det er fattig, nedslitt, skittent og gammelt, men det er ogsaa fargerikt, interessant, varmt og kjaerlig. Menneskene her er veldig glade i landet sitt, og vil mer enn gjerne vise det fram til turistene, saaklart mot en liten slant.

Vaeret saalangt har vaert litt varierende. Vi fikk en fin ettermiddag paa stranden i Maria La Gorda, og vi har hatt noen veldig varme dager mens vi har gaatt lange turer i fjellene, men den dagen vi bestemte oss for aa ikke foelge gruppen for aa heller ligge paa stranden, var det overskyet og kald vind.

I morgen drar vi til Cancun, Mexico. Der skal vi nyte noen lange dager paa stranden foer en ny gap-tur begynner.

Vi har det veldig bra begge to. Ingen av oss er vell helt klar over hvor lenge vi skal vaere borte. Vi vet det er 4 mnd, men vi forstaar nok ikke helt hvor lenge det er.

Inntrykkene er mane, og fler skal de bli!


Mari og Siri.

1 comment:

  1. Åååå så artig å lese! Glede mæ allerede til neste innlegg=) Kos dåkker i Cancun! Tusen klæmma fra søster Ingrid!!

    ReplyDelete