Monday, January 31, 2011

Mayan Sun

Vi er naa i Guatemala, vi har reist med en gruppe fra Mexicoi, gjennom Belize, og vi har naa 5 dager igjen i Guatemala.

I Mexico dro vi til Tulum, en Mayan-by utenfor Playa de Carmen. Badet paa en veldig herlig strand. Turen gikk videre til Belize, transportmiddel; Chicken Bus! -Det er busser som ble forkastet i USA paa 70-tallet og sendt til sentral-Amerika. Dette er busser vi sterkt tviler paa ville passert en EU-kontroll. Med mange passasjerer, skinnseter, steikende sol og ingen AC ble det ganske mange timer i ukonfortable stillinger. Det beste med denne maaten aa reise paa er at vi faar sett hvordan folk faktisk lever langs veiene. Bussene blir kalt Chicken bus fordi man bli presset inn i bussen som kyllinger. Det stemte ganske bra.

I Belize dro vi til ei lita oey som heter Caya Caulker. Der sto tiden i ro. Vi var der i to dager, og den ene dagen dro vi alle paa en seilbaat langs the reefs av kysten til Belize. Der snorklet vi og saa koraller, fisker i alle slags farger, og ikke minst; HAI! -Det skal sies at det bare var en saann hai med sugekopp under, saa veldig farlig var de ikke. Men vi hadde litt noia da vi hoppet uti og plutselig var omringet av mange haier og rokker.

Oppholdet i Belize gikk videre til San Ignacio hvor vi alle dro paa ulike gruveekspedisjoner. Belize er kjent for mange gruver, og vi fikk sett noen av de :)

Kryssingen av grensen til Guatemala gikk veldig bra (det kommer et eget innlegg om Maris strabasioese ferd over grensen senerer). Vi brukte en dag paa aa oppleve Tikal, det var faktisk veldig fascinerende!! En gammel Maya-by midt i jungelen!

Naa har vi vaert 2 dager ved Rio Dulce, og i morgen drar vi videre til Antigua.

Stroemmen gaar snart, vi kommer tilbake med mer tekst og bilder!


VI HAR DET BRA!!!

No comments:

Post a Comment